Zajímá vás, jaké je to stát se veganem po čtyřicítce, za pár let založit veganský azyl pro zvířata a zachránit tak desítky nevinných tvorů od krutého osudu? Pokud je vaše odpověď ano, tak tento příběh Marcely Šmídkové bude stát za to!
V této epizodě se podíváme na azyl Babetčina hájenka, kde kromě samotné Vendy Hlavové uvidíme i jiné provozovatelky azylů. V epizodě se objeví také provozovatelka azylové farmy Jarikhanda Vendy Jandorová a provozovatelka Života bez krutosti Hana Klvanová. Kromě samotných zvířat se budou v epizodě také řešit zajímavá témata jako adopce nebo lidská práva.
Domov pro zvířata je další veganský azyl pro zvířata. Vznikl v roce 2019 a tato epizoda se natáčela v roce 2021 a 2023. Hlavní představitelka Radka Anna Salzmannová nám přiblíží život obyvatel tohoto azylu. Nicméně dominantou tohoto azylu jsou krávy, která má Radka nejraději. Pokud máte rádi zvířata a chcete se podívat na místo, kde se zvířata nezabijí a žijí normální a běžný život, tato epizoda by vás měla zajímat.
Pohledem jednoho z tvůrců nás poslední epizoda zavede do světa hal, klecí a boxů. Zároveň zhrne a uzavře celý seriál. Krátce, ale úderně ukáže, jaký je svět pro spoustu skrytých a anonymních bytostí, které se staly pouhými stroji. Tato epizoda ale zároveň navrhne možné alternativy a ukáže, že každý běžný člověk má možnost volby.
Die Küche a Pilgrim. Pavla Drlíková a Petra Drábková. Dvě brněnské kuchařky, které vaří bez živočišných produktů nám poví o tom, jak se dostaly k veganství, proč vaří pouze rostlinně a také nám dají nahlédnout do tajů jejich kuchyně.
Zajímá vás, jak to má v hlavě srovnané veganský bodybuilder, aktivista, budhista nebo umělec? My bychom řekli, že velice dobře. Tato epizoda přináší vhled do umění za práva zvířat, do stravy nebo osobních filosofií Tomáše Prchala. Nenechte si ji ujít.
MUDr. Radana Dymáčková pracuje jako vedoucí lékařka lůžkového oddělní radiační onkologie a zároveň je externím lékařem v Hospicu u Sv. Alžběty.
V této epizodě se podíváme do života MMA fighterky Magdaleny Šormová. Podíváme s Magdou nejenom do ringu a tréning, ale také k ní domů nebo za její mámou. 17 minut této veganské bojovnice je něco, co si nechcete nechat ujít!
Azylové farmy jsou v našich končinách zatím celkem neznámým pojmem. Přesto jich pár v republice je a Vendula Jandorová vede jednu z nich. Na Jarikhandě můžete najít jak psy a kočky, tak také vola, krávy, slepice nebo koně. Ani jedno zvíře není k jídlu. Ani jedno neslouží jako výrobní jednotka na mléko nebo vajíčka. Se samotnou farmou je spojená i spousta práce. Tu dělá Vendy se svým přítelem ve svém volném čase, a to i přestože má běžné pracovní povolání. Celá farma je závislá na darech od dalších soucitných lidí, kterým není ukradené, jak se ve 21. století chovají lidé ke zvířatům.
Farma Jakuba a Hanky Klvanových může na první pohled působit jako typický statek s tzv. hospodářskými zvířaty, ale ve skutečnosti se trošku liší. Oproti jiným farmám tu totiž zvířata nezabijí, ale zachraňují. A tak je běžné, že na farmě najdete dvouleté prase Kvída, který by v průmyslových chovech byl už dávno poražen nebo spoustu slepic, které by u jiných už skončily v polívce.
Pokud o sobě někdo může říci, že mu veganství fyzicky neprospívá, tak to rozhodně nebude Pavel Salčák. Pavel je veganem více než 15 let a jeho život dokazuje, že se můžete stravovat rostlinně a přesto podávat dobré sportovní výkony a zvládat velkou fyzickou zátěž.
Vladimír Futák, Filip Futák a Jan Müller. Všechny tři spojuje vášeň k bojovým sportům, ale také veganství. Samotný Vladimír je vegan přes 30 let, jeho syn Filip od narození a Jan Müller od roku 2009. Každý z nich má dobrou fyzičku, seznam sportovních kariérních úspěchů a každý z nich vám jasně ukáže, že veganství není o strádání.
V této poutavé epizodě se setkáme s neobvyklým manželským párem s mezinárodními kořeny, kteří se věnují výchově svých dvou veganských dětí. To, co dělá tuto epizodu opravdu nezapomenutelnou, je fascinující umění řezbářství hlavního protagonisty, Lubomíra Kuči. Připojte se k nám a objevte, jak Lubomír kombinuje své řemeslné dovednosti a rodinné hodnoty, aby vytvořil unikátní a inspirující příběh.
V této epizodě se podíváme na život MUDr. Jakuba Hurycha. Navštívíme nemocnici, podíváme se na běžeckou trať nebo také do přednáškového sálu, kde Jakub předává informace, které nabyl. Stěžejními tématy jsou veganství a střevní mikrobiom.